OKROGLA MIZA O SOKOLSKEM GIBANJU

Znanstveno raziskovalno središče Koper - Institut za zgodovinske študije, Društvo TIGR Primorske Območna enota Slovenska Istra in Združenje protifašistov, borcev za vrednote NOB in veteranov Koper

VABIJO

na okroglo mizo z naslovom

"ZDRAV DUH V ZDRAVEM (NARODNEM) TELESU: VLOGA IN POMEN SOKOLA V TRSTU IN NA PRIMORSKEM".

Okrogla miza bo v SREDO, 19. aprila 2017 ob 18.00 uri v knjižnici ZRC Koper, Garibaldijeva 1.

Sodelovali bodo: akad. prof. dr. Jože Pirjevec,dr.Milan Pahor,Lucijan Pelicon, prof. dr. Rado Pišot, dr. Tomaž Pavlin in izr. prof. dr. Borut Klabjan.

Vabljeni da se udeležite tega pomembnega pogovora, ki bo osvetlil pomen in vlogo sokolskega gibanja v takratnem času, razmere značilne za takratni čas ter kako je takratna organizacija vplivala na krepitev in uveljavljanje slovenske identitete.

OKROGLA MIZA O SOKOLSKEM GIBANJU