DELOVNO SREČANJE NA MINISTRSTVU ZA OBRAMBO

V torek, 18.7.2017 smo  predstavniki domoljubnih in veteranskih organizacij Slovenije imeli delovno srečanje na Ministrstvu za obrambo. Na pogovoru je bila tudi ministrica za obrambo Republike Slovenije Andreja Katič s sodelavci.

Obravnavali smo aktualne teme s področja delovanja domoljubnih in veteranskih organizacij in poudarili pomen, ki ga imamo te organizacije pri krepitvi pripadnosti narodu in državi Sloveniji. Osnova našega medsebojnega sodelovanja in naša dolžnost je, da vrednote in izkušnje, ki so se oblikovale tekom zgodovine, negujemo in na primeren način prenašamo na mlajše generacije. Poznavanje zgodovinskih izkušenj iz posameznih obdobij razvoja slovenske državnosti je pogoj, da preprečujemo razne poskuse revizije zgodovinskih dejstev in predvsem razne zlorabe zgodovinskih okoliščin v različne predvsem ozke strankarske namene.

Po srečanju smo posneli še skupinsko fotografijo pred kipom generala Maistra.

DELOVNO SREČANJE NA MINISTRSTVU ZA OBRAMBO