NA DAN PRAZNIKA PRIKLJUČITVE PREKMURJA MATIČNI DOMOVINI SMO BILI GOSTJE 1. BRIGADE SLOVENSKE VOJSKE V VOJAŠNICI EDVARDA PEPERKA V LJUBLJANI

Na dan praznika Priključitev Prekmurja matični domovini smo bili člani društva TIGR Primorske gostje 1. brigade Slovenske vojske v vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani.

"Cenim Vašo motiviranost pri predstavljanju v civilnem okolju in se zahvaljujem vsem, ki so prispevali v k temu, da predstavniki društva TIGR Primorske predstavimo ta del zgodovine slovenskega naroda in delovanje društva pri ohranjanju spomina na boj TIGR-ovcev za obstoj slovenskega naroda."

S temi besedami je pričel predstavitev zgodovinskih okoliščin, ki so pogojevale upor proti fašizmu, predsednik društva dr. Savin Jogan. Nato je nadaljeval z navedbo vzrokov in okoliščin po prvi svetovni vojni in podpisu Pogodbe v Rapallu. Častniki 1. brigade SV so s pozornostjo sledili vsebini in postavljali dopolnilna vprašanja, kar kaže na zanimanje za ta del slovenske zgodovine. Predstavljeno jim je bilo tudi delovanje društva TIGR Primorske in v kratkih obrisih tudi projekt "Pomnik braniteljev Slovenske zemlje" na Cerju, ki ga je predstavil tajnik društva Miha Pogačar.

Razšli smo se z obljubo, da se bomo še srečali in izmenjali poglede na delovanje organizacije TIGR v takratnih časih s sporočilom kako je potrebno izraziti ljubezen do lastnega naroda in države.