26. 8. 2017 PRAZNUJE 104. LETNICO ROJSTVA BORIS PAHOR, NOSILEC ZLATEGA ČASTNEGA ZNAKA DRUŠTVA TIGR PRIMORSKE

Z velikim spoštovanjem smo in spremljamo dejavnost človeka, glasnika slovenstva in slovenske samoniklosti, patriarha slovenske literature, velikana slovenstva, svetovljana, humanista in angažiranega umetnika.

Spominjamo se pogovorov z njim in njegovo argumentirano in jasno sporočilo o pomenu domoljubja in delovanja antifašističnega gibanja med obema vojnama. Ob 85 obletnici ustanovitve organizacije TIGR smo mu na slavnostni akademiji v Cankarjevem domu v Ljubljani, podelili "Zlati častni znak društva TIGR Primorske".

Dragi in cenjeni g. Boris Pahor, vse čestitke ob vašem življenjskem jubileju!