POSLANICA OB DNEVU MIRU

Sporočilo generalnega sekretarja ob Mednarodnem dnevu miru

Letos bomo obeležili Mednarodni dan miru ter se pripravljali na praznovanje 70. obletnice Splošne deklaracije o človekovih pravicah.

Ta temeljni dokument je opomnik, da je mir vzpostavljen, ko ljudje niso obremenjeni z lakoto, revščino in zatiranjem ter so lahko uspešni in se razvijajo.

Splošna deklaracija o človekovih pravicah je naše vodilo, zato se bomo potrudili, da dosežemo cilje trajnostnega razvoja.

Spodbujam vas, da spregovorite. Za enakost med spoloma. Za vključenost družb. Za podnebne ukrepe.

Svoj del opravite v šoli, službi, doma. Vsak korak šteje.

Stopimo skupaj ter dvignimo ozaveščenost in se postavimo za človekove pravice vseh, v imenu večnega miru za vse.

António Guterre