SVEČANA PRIREDITEV V POČASTITEV SPOMINA NA KONEC 1. SVETOVNE VOJNE

V petek,  9. 11. 2018, ob 12. uri smo se predstavniki društva TIGR Primorske in predstavniki ostalih veteranskih in domoljubnih organizacij članic Koordinacije veteranskih in domoljubnih organizacij Slovenije, udeležili prireditve v spomin na konec 1. svetovne vojne.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v svojem govoru poudaril da vojna ni naravno stanje človeštva, temveč vsiljeno stanje politikov, ki niso sposobni drugače urejati medsebojnih odnosov. Slovenci smo v preteklosti, tako kot udeleženci, kot tudi zaradi dogajanj na ozemlju kjer živimo, bili žrtve teh dejanj. Zato smo kot narod dolžni širiti sporočilo miru, medsebojnega spoštovanja in solidarnosti. Okoliščine dogajanj v tej tragični moriji v Evropi in odziv strokovne javnosti v Sloveniji je podala dr. Petra Svoljšak, naša članica in članica Komisije za zgodovinska obeležja in publicistiko društva TIGR Primorske.

Na prireditvi je ob ostalih praporih veteranskih in domoljubnih organizacij, ponosno plapolal tudi prapor društva TIGR. Vsi pa smo si enotni v sporočilu: "Nikoli več vojne!"

Miha Pogačar

SVEČANA PRIREDITEV V POČASTITEV SPOMINA NA KONEC 1. SVETOVNE VOJNE