PREDSTAVITEV ZBORNIKA O IVANU RUDOLFU V TRŽAŠKEM KNJIŽNEM SREDIŠČU V PETEK, 23. 11. 2018, OB 18. URI

V petek, 23. 11. 2018, ob 18. uri bo v Tržaškem knjižnem središču v Trstu predstavitev zbornika Ivan Rudolf, ki ga je ob 120. letnici njegovega rojstva izdal Muzej novejše zgodovine Slovenije.

V zborniku, ki ga bo predstavila urednica višja kustosinja Irena Uršič, so zbrani razširjeni avtorski referati z lanskega celodnevnega posveta, pričevanja in obsežen slikovni material. Zgodovinar Jurij Rosa je svojem prispevku dal naslov Ivan Rudolf iz ugledne družine Učenikovi, sledijo zapisi zgodovinarjev Marka Štepca, Blaža Torkarja, Miroslave Cenčič, Jerce Vodušek Starič, Jožeta Pirjevca, Gorazda Bajca, Ivana Jevnikarja, Damira Globočnika, Marije Stanonik, Mička Komelja in Irene Uršič. Sledita spomin na očeta, ki sta ga napisala Neva Gaberšček Rudolf in Saša Rudolf. Pričevanja pa so prispevali Saša Martelanc, Drago Štoka, Rafko Dolhar, Marij Maver in Ivo Kralj. Natisnjen je tudi tekst govora Borisa Pahorja ob odkritju doprsnega spomenika Ivanu Rudolfu v Podnanosu leta 1968.

Vabljeni!