POHOD SPOMINA, 8. 12. 2018

Koordinacijsko združenje kraških vasi, Društvo TIGR Primorske in Odbor za proslavo Bazoviških žrtev organizirajo v SOBOTO, 8. DECEMBRA 2018, OB 10.00 URI POHOD SPOMINA

Nedaleč od obeležja stičišča katastrov Lonjer in Padriče v gozdu imenovanem Salcer se nahaja naravna kraška pečina. V njej so se v času fašističnega nasilja zbirali domačini in člani organizacije TIGR, se družili in svobodno govorili v svojem jeziku.

Na že tradicionalni pohod bomo krenili ob 10. uri od parkirnega prostora pred gozdom Salcer, pot bomo nadaljevali do Gabrovega hriba, razgledne točke in nato do pečine v gozdu Salcer. Tam nam bo spregovoril zgodovinar Štefan Čok. Sledil bo nastop Moškega pevskega zbora Vesna iz Križa.

Po pohodu, ki bo trajal približno 1 uro, bomo nadaljevali s prijetnim druženjem.

Vabljeni!

POHOD SPOMINA, 8. 12. 2018