DESET LET KOORDINACIJE DOMOLJUBNIH IN VETERANSKIH ORGANIZACIJ SLOVENIJE

Na Ministrstvu za obrambo Republike Slovenije je 5. 12. 2018 potekalo delovno srečanje s predstavniki organizacij združenih v Koordinacijo domoljubnih in veteranskih organizacij Slovenije -KODVOS. Letos mineva 10 let od kar je bil z dogovorom o sodelovanju med domoljubnimi in veteranskimi organizacijami ustanovljen KODVOS.

Članice KODVOS-a ohranjamo vrednote boja za lastno državo in narodovo samoohranitev, razvijamo domoljubje in rodoljubne tradicije ter si prizadevamo za ohranitev miru in sožitja.

Prisotne sta na srečanju nagovorila minister za obrambo Republike Slovenije g. Karel Erjavec in predsedujoči KODVOS-a g. Ladislav Lipič.

Minister Erjavec je povedal, da je potrebno danes tvorno sodelovati, saj je v svetu polno varnostnih izzivov in dodal, da varnost in mir nista več samoumevna. Za mir je potrebno vsak dan delati in si zanj prizadevati. Pri tem je izrazil hvaležnost ker organizacije med seboj tvorno sodelujemo in nas pozval, da naj še nadalje skrbimo, da se ohranja zgodovinska resnica naše dolge poti do samostojne države Slovenije.

Predsedujoči KODVOS-a g. Ladislav Lipič je spomnil, da smo pred 10 leti podpisali dogovor o sodelovanju na podlagi katerega še danes združujemo in usklajujemo svoje aktivnosti. Naša naloga je predvsem ohranjanje spomina in vrednot, ki so se izoblikovale v prelomnih obdobjih naše zgodovine in na to kaj so ti dogodki prispevali k današnji samostojni in suvereni državi Sloveniji. Tako nastaja in deluje vsebinska mreža, ki jo podpira tudi Vlada Republike Slovenije.

Po uradnem slavnostnem delu smo nadaljevali z delovnim srečanjem in obravnavanjem aktualne problematike našega delovanja.