PODPIS LETNIH NAČRTOV CIVILNO-VOJAŠKEGA SODELOVANJA

V torek, 11. decembra smo s poveljnikom sil brigadirjem Milkom Petkom v vrhniški vojašnici podpisali letne načrte civilno-vojaškega sodelovanja med Slovensko vojsko in društvom TIGR Primorske, ter ostalimi 26 organizacijami, ki delujemo v javnem interesu.

Sile Slovenske vojske bodo v letu 2019 podpirale Zvezo združenj borcev za vrednote NOB, Zvezo veteranov vojne za Slovenijo, Zvezo policijskih in veteranskih društev Sever, Zvezo društev generala Maistra, Zvezo slovenskih časnikov, Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve, Zvezo društev in klubov MORIS, Gasilsko zvezo Slovenije in še nekatere organizacije.

Brigadir Milko Petek je v uvodnem govoru poudaril, da Slovenska vojska dejavno sodeluje z okoljem v katerega je vpeta. Tako bo tudi v naslednjem letu, saj so skupaj z društvi in organizacijami našli skupno pot nadaljnjega uspešnega sodelovanja.

Civilno-vojaško sodelovanje so viri in dejavnosti, ki podpirajo razvoj primernih odnosov med poveljniki, civilnimi organi oblasti in civilnim prebivalstvom na območju kjer delujejo enote Slovenske vojske. Uresničevanje načrtov civilno-vojaškega sodelovanja omogoča doseganje ciljev in poslanstva Slovenske vojske ter povečuje njen ugled, zaupanje vanjo in s tem tudi njene zmogljivosti in učinkovitost.

Vir fotografij: www.slovenskavojska.si

PODPIS LETNIH NAČRTOV CIVILNO-VOJAŠKEGA SODELOVANJA