POGOVOR O ZGODOVINI, DOMOLJUBJU, ČASU MED OBEMA VOJNAMA IN USTANOVITVI TER DELOVANJU ORGANIZACIJE TIGR V POLJANAH NAD ŠKOFJO LOKO

Po pogovoru z učenci osnovne šole v Hrpeljah in dijaki gimnazij v Ilirski Bistrici in Kranju sva s predsednikom društva TIGR Primorske dr. Savinom Joganom obiskala učence osnovne šole v Poljanah nad Škofjo Loko.

Prijetna okolica, prijetni kraji, osebje in učenci, ki so z veliko pozornostjo so prisluhnili pripovedi o medvojnih razmerah na Primorskem in organiziranju narodnoobrambnega gibanja z imenom TIGR, enega prvih antifašističnih gibanj v takratni Evropi.

Po pogovoru smo si ogledali film Streli v Bazovici Jadrana Sterleta in se zadržali v pogovoru z učenci in učitelji. Zahvala gre ravnateljici Metki Debeljak in učiteljici zgodovine Sonji Homec s katerima smo se dogovorili, da se naša srečanja nadaljujejo in jih bomo obogatili še z obiskom na Cerju in v slovenski Benečiji.

Miha Pogačar