Protest Kluba mladih v Društvu TIGR zoper sporen članek o Sabotinu

V Klubu mladih pri Društvu TIGR Primorske ostro protestiramo, ker je bila naša organizacija, 18. 4. 2014, v članku Mitje Marussiga, omenjena skupaj z drugimi združenji, ki nasprotujejo obnovitvi napisa na Sabotinu.

Spoštovani!

V Klubu mladih pri Društvu TIGR Primorske ostro protestiramo, ker je bila naša organizacija, danes 18. 4. 2014, v članku Mitje Marussiga (na spletu dostopen na tem naslovu), omenjena skupaj z drugimi združenji, ki nasprotujejo obnovitvi napisa na Sabotinu.

Klub mladih TIGR se ni javno opredelil do omenjene akcije. V ta namen naprošamo, da uredništvo nemudoma umakne ime naše organizacije iz vseh člankov. Avtorja pa pozivamo, da se v prihodnje vzdrži naštevanja vsepovprek, ne da bi prej preveril uradna stališča in dejstva.

Naše ogorčenje in osuplost sta toliko večja, ker smo bili postavljeni v družbo organizacij, ki zagovarjajo nacionalistična stališča in od katerih nekatere delujejo že kot neonacistične ali neofašistične organizacije in izhajajo iz istih nazorskih krogov kot one, ki na Goriškem, Tržaškem, v Reziji in Benečiji nasprotujejo slovenstvu. Klub mladih TIGR in Društvo TIGR Primorske pa se zavzemata za strpnost, resnico, kot tudi za nenasilno komunikacijo, domoljubje in ostale vrednote, ki izhajajo iz tradicije organizacije TIGR.

Hvala tudi, ker nas boste o umiku našega imena iz članka obvestili.

Lepo pozdravljam,

Rok Andres, predsednik Klub mladih TIGR in podpredsednik Društva TIGR