Veliko Polje, nedelja, 16.6.2019

Delegacija društva TIGR PRIMORSKE smo se udeležilio prireditve pri spomeniku svobode in domoljubja v Velikem Polju na Vrheh. Zgodba herojinje Mihaele Škapin - Drine nas vedno druži v spominu na to, da se slovenski narod ni bil pripravljen vdati v usodo, ki so jo načrtovali drugi.

Ob spomeniku je spregovorila Štefka Kučan, ki je poudarila, da so taka srečanja izraz spoštljive hvaležnosti za priborjeno svobodo, ki smo jo vsem, ki so se zanjo borili, dolžni čuvati za prihodnost. Spominske slovesnosti posvečamo svobodi zato, da žrtve ne bi bile nikoli pozabljene. V tej borbi in zmagi dobrega nad zlim je tudi naš slovenski prispevek in zato z vso upravičenostjo opozarjamo na rojevanje novega fašizma v svetu in žal tudi pri nas.

Več o sami prireditvi si lahko ogledate na TUKAJ.

Foto in video posnetek: Vid Šibelja