Vabljeni na predstavitev knjige Mitje Klavora

Društvo TIGR Primorske, Območni enoti Postojna in Pivka, vas v četrtek, 10. oktobra, ob 18. uri, vljudno vabita v dvorano SAZU, Titov trg 2, Postojna, na predstavitev knjige OD DEPALE VASI DO PATRIE
avtorja Mitja Klavore.

Mitja Klavora, direktor kriminalistične policije v času afere Depala vas analizira dogajanja pred tem dogodkom in razmere, ki so bile ustvarjene in so vplivale na politična razmerja v državi vse do danes. Pred dogodki v Depali vasi se je kriminalistična policija prvič začela sistematično ukvarjati z nezakonito trgovino z orožjem v času slovenskega osamosvajanja in vojn na Balkanu, kar je sprožilo nemir med glavnimi akterji nezakonitega početja ... Knjiga poleg kronološkega in faktografskega popisa dogajanj prinaša kopico še neobjavljenih arhivskih dokumentov.

Pogovor z avtorjem bo vodil Brane Praznik, nekdanji vojaški obveščevalec in protiobveščevalec, veteran vojne za Slovenijo, poznavalec dogajanja pri trgovanju z orožjem., sicer tudi sam avtor knjig o zakulisju ilegalnih orožarskih poslov.

Lepo vabljeni!