Vabljeni na predstavitev knjige Od Depale vasi do Patrie

Društvo TIGR Primorske, Območna enota Ilirska Bistrica, v sodelovanju z vsemi veteranskimi in domoljubnimi organizacijami, vas v ČETRTEK, 21. novembra 2019 ob 17.00 uri, vljudno vabijo na predstavitev knjige OD DEPALE VASI DO PATRIE avtorja Mitja Klavore. Dogodek se bo odvijal v Ilirski Bistrici v SEJNI SOBI na JURČIČEVI 1 (stara glasbena šola).

Mitja Klavora, direktor kriminalistične policije v času pred in med dogodki poznanih kot »afera« Depala vas, analizira dogajanja pred tem dogodkom in razmere, ki so bile ustvarjene in so vplivale na politična razmerja v državi vse do danes. V letu 1993 pred dogodki v Depali vasi je kriminalistična policija prvič začela sistematično preiskovati nezakonito trgovino z orožjem v času slovenskega osamosvajanja in vojn na Balkanu, kar je sprožilo nemir in zaščitne aktivnosti med glavnimi akterji nezakonitega početja ... Knjiga poleg kronološkega in faktografskega popisa dogajanj prinaša kopico še neobjavljenih arhivskih dokumentov in politično analizo razvoja Slovenije od leta 1991 do danes s časovne distance in na podlagi vsebinskih spoznanj tega časa.

Pogovor z avtorjem bo vodil brigadir SV Janez Pajer, veteran vojne za Slovenijo in dolgoletni aktivni častnik SV, danes predsednik OZ Veteranov vojne za Slovenijo.

Vljudno vabljeni!