IZJAVA DRUŠTVA TIGR PRIMORSKE OB OBJAVI OBVESTILA VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE NA SPLETNI STRANI VLADE

V društvu TIGR PRIMORSKE se ograjujemo od izjave Vlade Republike Slovenije, ki jo je tvitnila Vlada in njen Predsednik Janez JANŠA in v kateri navaja "Da je Vlada Republike Slovenije v spomin na začetek upora proti okupatorju leta 1941 položila venec na Mali Gori pri Ribnici.Dne 13.maja 1941 (potem ko so jih izdali Kardeljevi in Kidričevi komunisti) so jih napadli italijanski vojaki.Padel je Danilo ZELEN in ranjen je bil Ferdo KRAVANJA."

Priložena je bila tudi fotografija iz prireditve, ki jo je letos organiziralo društvo TIGR PRIMORSKE.

Ob tem želimo sporočiti, da je društvo TIGR PRIMORSKE v časten spomin na prvi oborožen spopad tigrovcev v okupirani Sloveniji , zaradi zdravstvenih ukrepov, organiziralo spletno prireditev, ki si jo lahko ogledate na spletni strani društva www.drustvo.tigr , facebooku in JouTubu.

Ob spomeniku na Mali Gori so 11.5.2020 položili vence:

- Predstavnik Predsednika Republike Slovenije g.Boruta PAHORJA

- Župan občine Ribnica g.Samo POGORELC

- Predsednik društva TIGR PRIMORSKE g. dr.Savin JOGAN

- Predsedujoči Koordinacije veteranskih in domoljubnih organizacij Slovenije dr.Tomo ČAS

- delegacija ZB za vrednote NOB Ribnica z g.Bredo ORAŽEM

V društvu TIGR PRIMORSKE odločno nasprotujemo vsakemu poskusu spreminjnja zgodovinskih dejstev in posebno še proti poskusom zlorabe tako pomembnih delov narodne zgodovine v politikantske namene.

Miha POGAČAR

Generalni sekretar društva TIGR PRIMORSKE