Predsednik Društva TIGR Primorske prejel najvišje priznanje Mestne občine Nova Gorica

Gorazd Humar je dobitnik Bevkove nagrade za leto 2020

Mestna občina Nova Gorica (MONG) je letos svojo najvišjo nagrado, to je Bevkova nagrada, podelila Gorazdu Humarju iz Šempetra pri Gorici. Podelitev je potekala na slavnostnem večeru ob prazniku MONG 4. 9. 2020. Bevkovo nagrado je Gorazdu Humarju izročil župan MONG dr. Klemen Miklavič.

V obrazložitvi za nagrado je pisalo, da je nagrada Gorazdu Humarju podeljena za njegovo raziskovalno in publicistično delo o slovenskih mostovih, s katerim ni samo populariziral železniškega solkanskega mostu kot mostu z največjim kamnitim lokom na svetu in kot ene najpomembnejših turističnih znamenitosti Goriške, pač pa se je z raziskovanjem gradbene oziroma kulturne dediščine na Primorskem in v Sloveniji ter širše v mednarodnem prostoru uveljavil kot izjemen poznavalec tega področja. S svojim delom je nedvomno obogatil kulturno življenje na Goriškem in tako pomembno prispeval k širši prepoznavnosti Goriške.

Gorazdu Humarju iskrene čestitke namenjamo tudi člani Društva TIGR Primorske.