Pohod za mir 2020 v Ljubljani

V ponedeljek, 21. septembra 2020, je ZZB NOB Slovenije skupaj z drugimi slovenskimi članicami Svetovne veteranske federacije (Zvezo društev vojnih invalidov Slovenije, Zvezo veteranov vojne za Slovenijo, Zvezo policijskih veteranskih društev Sever in Zvezo društev in klubov MORiS), v središču Ljubljane, pripravila simbolično slovesnost, posvečeno mednarodnemu dnevu miru.
Pohodniki, ki so se ob upoštevanju vseh ukrepov in priporočil NIJZ zbrali na ploščadi pred Moderno galerijo, so se počasi odpravili po Cankarjevi, Wolfovi in Stritarjevi ulici na Mestni trg. Tu je zbrane nagovoril župan Zoran Janković, prebrana je bila poslanica generalnega sekretarja OZN.

Nacionalno poslanico je zbranim namenil slavnostni govornik, nekdanji predsednik republike dr. Danilo Türk.

Med prapori je bil tudi prapor Društva TIGR, ki ga je ponosno nosil Bojan Orešnik.