Milica Kacin Wohinz praznuje visok jubilej

Milica Kacin Wohinz, zgodovinarka, ki se je pogosto ukvarjala tudi z delovanjem organizacije TIGR, praznuje 90. rojstni dan. Ob tem jubileju ji je čestital tudi predsednik Društva TIGR, dr. Savin Jogan pa jo je ob tej priložnosti obiskal in ji v imenu Društva izročil šopek ter najnovejšo knjigo Borba s posvetilom predsednika društva.

Spoštovana gospa Milica,

ob vašem visokem življenjskem jubileju vam v imenu Društva TIGR Primorske najiskreneje čestitam, vam želim še veliko zdravja in še veliko raziskovalne energije. V našem društvu imajo vsa vaša zgodovinska dela in vaši številni zapisi o delovanju tajne protifašistične organizacije TIGR še posebno mesto, saj predstavljajo strokovno, dokumentirano in argumentirano podlago za številne naše aktivnosti in dejavnosti. Sem vsekakor vključujemo še Poročilo slovensko – italijanske zgodovinsko - kulturne komisije, pri kreiranju katerega ste dali še posebno noto.

Pozdravljam vas in vam še enkrat želim vse najboljše,

Gorazd Humar, predsednik Društva TIGR Primorske

Več o Milici Kacin Wohinz najdete na povezavi: