Poklonili smo se Antonu Štrancarju in Dragu Bajcu

Sonja Groznik, vodja Območne enote Vipava Ajdovščina, in njen namestik Stane Trebižan sta v Ajdovščini položila venec k spomeniku slovenskemu rodoljubu Antonu Štrancarju, ki je bil prav na tem mestu 30. marca 1924 na predvolilnem zborovanju smrtno ranjen kot žrtev fašističnega nasilja. Venec pa sta 24. oktobra, na dan, ko je umrl Drago Bajc, položila tudi k spomeniku Dragu Bajcu, ki stoji pred Osnovno šolo v Vipavi, ki nosi njegovo ime. Položitve venca se je udeležila tudi ravnateljica šole Mojca Pev, Bajčeva nečakinja Magda Rodman, ki je prebrala nekaj pesmi Draga Bajca, predsednik Društva TIGR Gorazd Humar in sekretarka društva Nataša Nardin.

Več o Dragu Bajcu.