ŠKOFOVSKO GLASILO V VATIKANU "AVVENIRE"POSTAVLJA POD VPRAŠAJ LEGITIMNOST OSIMSKIH SPORAZUMOV

Dopisnik Dela iz Rima Tone HOČEVAR je danes v Delu objavil članek v katerem opozarja na stališče , ki ga je zavzel vatikanski škofovski časopis "AVVENIRE" o Osimskih sporazumih.List očita , da so bili Osimski sporazumi posledica tajnih dogovarjanj med italijansko Vlado in med takratno Vlado "komunističnega diktatorja Tita".Zaradi tega naj bi bila vprašljiva njegova legitimnost.Eno je stališče posameznikov, drugo pa je ko ugleden časnik zavzame opisano stališče.

V društvu TIGR bomo z vso pozornostjo spremljali reakcije naših tako državnih kot cerkvenih predstavnikov.Menimo, da je potrebno na take poskuse revidiranja meddržavnih sporazumov in pogodb o tako zgodovinsko pomembnih in občutljivih temah , takoj in s vso odločnostjo reagirati.