PREDAVANJE akad.prof.dr.Jožeta PIRJEVCA z naslovom "OD LONDONA 1915 do OSIMA 1975 .Šest desetletij slovensko-italijanskih odnosov"

Danes v četrtek 3.12.2015 ob 11.00 uri ste vabljeni v dvorano SAZU v Ljubljani, Novi trg 3.1 na predavanje primorskega zgdovinarja akad.prof.dr.Jožeta PIRJEVCA z naslovom "Od Londona 1915 do Osima 1975 .Šest desetletij slovensko-italijanskih odnosov ".Od Londonskega pakta , s katerim je Italija leta 1915 stopila na stran Antante , nas loči sto let.Od Osimskih sporazumov , s katerimi je bila dokončno zakoličena naša meja s sosednjo državo, pa štirideset let.Me obema mednarodnima dogovoroma se umešča dramatično dogajanje , ki je usodno pogojevalo zgodovino slovenskega naroda.Slovenci smo bili dvakrat žrtev agresije , usodno razklan in po zmagi v drugi svetovni vojni prisiljen , da se tri desetletja bori za priznanje svoje zahodne meje.

VABLJENI !!!