OBVESTILO

Datum: 30.11.2015

Spoštovani,

Tistim, ki ste nam sporočili,  se zahvaljujemo za potrditev vaše udeležbe na posvetu o vlogi in dejavnosti Društva TIGR Primorske,  sodobnem pogledu na  zgodovino Tigra in drugih protifašističnih gibanj na Primorskem ter na obravnavanje teh dogodkov v kasnejših obdobjih, ki bo v Postojni (prvotno predviden za 7. decembra).  Glede na razmeroma skromen odziv do določenega datuma smo se povezali z nekaterimi drugimi povabljenimi udeleženci in smo skupaj ugotovili, da je prav v predvidenem času  precej drugih podobnih srečanj, zaradi česar ni mogoče računati na dovolj široko udeležbo. Tudi na njihovo sugestijo smo se ob oceni, da je treba predvideti več časa za razmislek in kasneje za pripravo prispevkov, pa tudi zaradi gostote znanstvenih in strokovnih srečanj v prvotno predvidenem  času,  odločili, da se termin posveta prestavi  vsaj za dva meseca.

Konkretno predlagamo, da bi bil posvet v četrtek, dne 11. februarja 2016  v Postojni,

na isti lokaciji,  kot je bila predvidena, torej v dvorani Inštituta za raziskovanje Krasa, Titov trg 2.

Kot smo vam v prvem obvestilu napovedali, vam tokrat, razen prijazne ponovitve vabila na srečanje, prilagamo še časovni in tematski okvir  posveta ter  poročilo o dosedanji dejavnosti društva, ki se nanašajo na pregled knjig, ki jih je izdalo društvo ali pri njihovi izdaji sodelovalo, tematski pregled okroglih miz in posvetovanj o tigrovskem gibanju, pregled na novo postavljenih spominskih obeležij posameznim osebnostim ali dogodkom tega  in širšega protifašističnega gibanja na Primorskem, ter informacijo o zamisli pomnika braniteljem slovenske zemlje na Cerju,  njenem dosedanjem  uresničevanju ter načrtih za naprej.

Prosimo vas tudi, da na kratko opredelite temo, o  kateri boste predstavili prispevek , oziroma da nam sporočite, v katerem od predvidenih sklopov boste spregovorili. Vaše odgovore pričakujemo do  petka, 18. decembra 2015.

Veselimo se srečanja z vami,

dr. Savin Jogan

Predsednik društva