Izjava za javnost ob poskusu zažiga knjige

Člani društva "TIGR PRIMORSKE" odločno protestiramo proti poskusu zažiga knjige dr.Boža REPETA o prvem Predsedniku samostojne slovenske države Milanu KUČANU.To je uprizorilo nekakšno domoljubno društvo.Članom našega društva je v zgodovinskem spominu živo prisotno divjanje fašističnih tolp , ki so požigale slovenske knjige in uničevale knjižnice in slovenska prosvetna in kulturna društva ter šole, izganjale slovenske učitelje in se izživljale nad otroci , ki so spregovorili v svojem materinem jeziku.Enako nam sega spomin na nemško uničevanje slovenskih knjig in ponemčevanje slovenskih otrok v imenu više rase.

Uprimo se zametkom podobnih praks, ki se nakazujejo pred našimi očmi.Ostanimo pokončni in se odločno zopestavimo uničevanju dostojanstva našega naroda, ki je v odločilnih dneh znal ohraniti našo čast in pogoje za človekovo življenje.

"NE KLONIMO !!!"

Predsednik društva