ŽALOSTNO SPOROČILO - UMRL JE dr.Radivoj BOBIČ

Članstvu in javnosti sporočamo , da je umrl dr.Radivoj BOBIČ , Tigrovec , obsojenec na 2.tržaškem procesu , član društva TIGR PRIMORSKE in starosta slovenske ortopedije.Končana je življenjska pot pokončnega človeka , ki je pomembno prispeval k ohranitvi slovenskega naroda v najtežjih trenutkih njegovega boja za preživetje.Tak odnos je imel tudi na strokovnem področju , kjer je kot pomemben člen slovenskega zdravstva postavljal temelje slovenske ortopedije.

Od njega se bomo poslovili v torek 15.3.2016 ob 10.00 uri na Plečnikovih Žalah.

Naj počiva v miru , nam pa bo njegovo delo in odnos vzor pri našem nadaljnem delovanju.V enem svojim pogovoru pred 9 leti 2007 ob 80 obletnici ustanovitve organizacije TIGR je jasno odgovoril "Na nasilje smo odgovorili z nasiljem" in tako jasno potrdil osnovno pravico do obrambe narodovega obstoja.

Miha POGAČAR