Proslava bazoviških junakov 2016

Društvo TIGR se v okviru Odbora za proslavo bazoviških junakov pri Narodni študijski knjižnici v Trstu pridružuje obeleževanju 75-letnici ustanovitve Osvobodilne fronte, 60-letnici italijanske republike in 25-letnici osamosvojitve Slovenije.

Skupaj s partnerskimi organizacijami pripravljamo pester program, ki se 6. 9. 2016 začenja s spominskim recitalom mladih pri spomeniku v Bazovici, zaključuje pa 25. 9. 2016 z Mednarodnim odbojkarski turnir za Pokal Bazoviških junakov v ženski in moški konkurenci.

Pregled programa

Torek, 6. september 2016

ob 6.43: Spominski recital mladih pri spomeniku v Bazovici

Nastopajo mladi Kluba TIGR.

ob 11.00: Slovesnost na pokopališču pri Sv. Ani v Trstu

Govornica: Valentina Sancin, predsednica ZSKD za Tržaško pokrajino, program: Ženski pevski zbor Ivan Grbec iz Škednja (Trst), častna straža tabornikov RMV in skavtov SZSO, polaganje vencev.

ob 20.00: Maša zadušnica v župni cerkvi v Bazovici

Verski obred vodi domači župnik Žarko Škerlj, pri maši poje MPZ Lipa iz Bazovice, govornik: Marko Pisani, župan občine Repentabor.

Petek, 9. september 2016

ob 13.00: Slovesnost pred rektoratom Univerze v Ljubljani

Govornik: prorektor GoranTurk, pozdrav: Savin Jogan, predsednik Društva TIGR, poje Združeni zbor Jezero-Skala, nastopajo mladi Kluba TIGR, častna straža tabornikov RMV, skavtov SZSO, članov KZŠ, polaganje vencev.

ob 16.00: Slovesnost v Prešernovem gaju v Kranju

Pozdrav župana Mestne občine Kranj, slavnostni govornik: župan občine Doberdob Fabio Vižintin, nastopa Združeni pevski zbor Jezero-Skala, častna straža tabornikov RMV (Trst-Gorica) in tabornikov iz Kranja, polaganje vencev.

Sobota, 10. september 2016

ob 20.30: Koncert s tabornim ognjem “Štirim” Bazovica 1930

V organizaciji tabornikov Rodu Modrega vala pri spomeniku v Bazovici, nastopajo: zbor TPPZ Pinko Tomažič, Skupina Ovce, Drago Mislej – Mef,   Darko Nikolovski, Dirty Fingers.

Nedelja, 11. september 2016

ob 10.00: Spominski pohod iz Bazovice

ob 15.00: Osrednja svečanost pri spomeniku v Bazovici

Pozdrav: predsednik odbora in minister za Slovence doma in po svetu Gorazd Žmauc, govornici: deželna odbornica FJK Loredana Panariti in predsednica paritetnega odbora Ksenija Dobrila, kulturni program: združeni zbor Barkovlje-Mačkovlje, pevovodja Aleksandra Pertot, Godbeno društvo Viktor Parma iz Trebč, recital (org. Olga Lupinc, igralca Danijel Malalan in Nikla Panizon), napovedovalki: Elena Husu (slov.) in Tatjana Malalan (it.), polaganje vencev, častna straža tabornikov RMV in skavtov SZSO.

Sobota in nedelja, 17. in 18. septembra ter 24. in 25. septembra 2016

Mednarodni odbojkarski turnir za Pokal Bazoviških junakov v ženski in moški konkurenci