Obisk polk. YANG Guanga, vojaškega atašeja Veleposlaništva Republike Kitajske v Sloveniji

V ponedeljek, 12. 9. 2016, je bil na obisku v Mestni občini Nova Gorica g. polk. YANG Guang ,vojaški ataše Veleposlaništva Republike Kitajske v Sloveniji. Spremljala sta ga žena in njegov namestnik. Na prijateljskem srečanju v občinski stavbi so bili tudi predstavniki domoljubnih in veteranskih organizacij iz Nove Gorice, Miha POGAČAR tajnik Društva TIGR, Stanko DUZIČ, Drago KOSMAČ, predstavnik Zveze policijskih društev "SEVER"g. Bruno IPAVEC, Anton VELIKONJA iz Zveze borcev za vrednote NOB in predstavnik Mestne občine Nova Gorica Andrej KOMPARA.

G. YANG in ostali so z velikim zanimanjem poslušali predstavitev veteranskih in domoljubnih organizacij , njihovo osnovo delovanja in okvirne programe dela. Med drugim je obiskal tudi Pomnik braniteljem Slovenske zemlje na Cerju. Vsi so bili prijetno presenečeni nad prikazanim in pohvalili razlago ge. Barbare JEJČIČ. Polni vtisov so izrazili željo po skorajšnjem ponovnem srečanju.