Slovesnosti v oktobru

CVIBJE – ŽUŽEMBERK

V soboto, 22. oktobra 2016, je potekala osrednja svečanost v spomin padlim borcem Narodno osvobodilne vojske Slovenje na območju Dolenjske.

Med 1150 borci so poleg borcev iz Slovenije pokopani tudi borci iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Italije, Litve, Madžarske, Rusije, Srbije in Črne Gore.

Med delegacijami, ki so se udeležile spominske slovesnosti, je bila tudi delegacija in prapor društva TIGR PRIMORSKE s podpredsednico Bruno Olenik in praporščakom Dušanom Ježem.

LOPAR

Prireditev ob 72. obletnici ustanovitve Partizanskega mornariškega odreda Koper se je v nedeljo, 23. oktobra 2016, udeležila tudi delegacija društva TIGR PRIMORSKE.

ANKARAN

V soboto, 22. oktobra 2016, smo se v Ankaranu udeležili spominske prireditve ob 75. obletnici ustanovitve in spomina na partizana, pisatelja in kulturnega delavca Milana Gučka.