Zadnje novice

Vse od Društvu

V rojstnem Bardu je danes, 22. 7. 2017, umrl beneški kulturni in politični delavec Viljem Černo, član društva TIGR Primorske, prejemnik zlate plakete društva  ki bi v ponedeljek slavil 80 let.

Delalo se je jutro 3. julija. Pravzaprav je bila še noč. Ob 3. uri vstajanje in priprava na prijetno vsakoletno dolžnost in zavezo, polaganje vencev Tigrovcem, začenši na vrhu Nanosa. Janku Premrlu Vojku in k spomeniku ustanoviteljem TIGR pred 90 leti.

V torek, 18.7.2017 smo  predstavniki domoljubnih in veteranskih organizacij Slovenije imeli delovno srečanje na Ministrstvu za obrambo. Na pogovoru je bila tudi ministrica za obrambo Republike Slovenije Andreja Katič s sodelavci.

Slovenska vojska tudi v letu 2017 uresničuje kadrovski načrt z novimi oziroma nadomestnimi zaposlitvami in na ta način nadomešča tiste poklicne pripadnike in pripadnice, ki so se upokojili ali jim je pogodba o zaposlitvi potekla. Izkoristite priložnost in izziv ter se nam pridružite na resničnem preizkusu svojih sposobnosti!

Pridi v dobre vrste!

V petek, 23. 6. 2017 je bila v Štanjelu slavnostna seja občinskega sveta. Na njej so posthumno podelili naziv častnega občana občine Komen Maksu Fabianiju. Stališče društva TIGR Primorske do te podelitve je objavljeno v rubriki "Novice". V času, ko je potekala seja občinskega sveta, smo se predstavniki veteranskih in domoljubnih organizacij zbrali pred spomenikom padlim partizanom in s tem dejanjem izrazili spoštljiv spomin na vse padle antifašiste.

Slava njihovemu spominu!

V parku Svobode v Sežani smo danes, 23. 6. 2017 z ostalimi veteranskimi in domoljubnimi organizacijami izvedli "učno uro zgodovine". Dijaki Gimazije Sežana in ostali udeleženci so prisluhnili opisu dogajanj pred 26 leti na tem območju. Takrat so slovenski miličniki in pripadniki Teritorialne obrambe Slovenije z ramo ob rami z usklajeno akcijo obranili suverenost na našem ozemlju. Odločnosti in spretnosti vodilnih se imamo zahvaliti, da pri tem ni bilo človeških žrtev. Dogajanja je podrobno opisal takratni komandir Postaje Milice Sežana Boris Gradič.

Danes, 11. 6. 2017 ob 9.00 uri smo se v Ocizli v občini Hrpelje-Kozina zbrali na prireditvi v spomin na tigrovce, ki so delovali na tem območju. Društvo Zveza letos že sedemnajstič organizira pohod "Po tigrovskih poteh", po poteh po katerih so hodili v času fašizma. Po pozdravu predsednice društva in županje občine Hrpelje- Kozina Saše Likavec - Svetelšek, je spregovorila tudi Ministrica za obrambo Republike Slovenije Andreja Katič.

V nadaljevanju si lahko preberete njen govor.

stran 1 od 17