Zadnje novice

Vse od Društvu

Razmišljam o spopadu na Nanosu 18.4.1942.

Zakaj? Nanoška bitka je bila takrat poziv Primorcem k uporu in ta poziv so naši ljudje sprejeli tako doma kot širom po svetu. Vstopali so v partizane doma, na tujem pa v Prekomorske brigade. Kjer to ni bilo mogoče so vstopali v zavezniško vojsko.

Delegacija društva TIGR PRIMORSKE se je danes 24.6.2020 udeležila komemoracije pred spominskim obeležjem padlim v vojni za Slovenijo leta 1991. Delegacijo so sestavljali dr. Savin Jogan in Bojan Orešnik. Slava spominu na vse padle, ki so darovali svoja življenja zato, da imamo danes samostojno državo Slovenijo.

V društvu TIGR PRIMORSKE se ograjujemo od izjave Vlade Republike Slovenije, ki jo je tvitnila Vlada in njen Predsednik Janez JANŠA in v kateri navaja "Da je Vlada Republike Slovenije v spomin na začetek upora proti okupatorju leta 1941 položila venec na Mali Gori pri Ribnici.Dne 13.maja 1941 (potem ko so jih izdali Kardeljevi in Kidričevi komunisti) so jih napadli italijanski vojaki.Padel je Danilo ZELEN in ranjen je bil Ferdo KRAVANJA."

Člani društva TIGR Primorske smo v dneh od 6. 3. do 8. 3. obiskali člane društva Logarska dolina v Pančevu in člane društva Slovencev Kula v Vršcu. Srečali smo se tudi s našimi prijatelji, člani Subnor iz Vršca, Kovina in Kikinde.

stran 1 od 38