Zadnje novice

Vse od Društvu

Z društvom TIGR smo obiskali Maribor. V Mariboru pred 2. svetovno vojno ni bilo TIGRovcev - bili pa so Primorci: v enotah generala Maistra, ki so se vračali z bojišč in nato begunci, ki so bežali pred fašizmom na Primorskem.

V nedeljo, 7. oktobra 2018 smo se s prijatelji iz južne Koroške udeležili že tradicionalnega Stonovega pohoda. Pohod je začel pri K&K centru v v Šentjanžu pri Rožu, pot nas je nadalje vodila na Rute k Lapšu, nato k Vrenjaku in nazaj v Šentjanž v restavracijo Centris, kjer smo pohod sklenili z družabnim srečanjem pri jedači in pijači.

Spodaj si lahko preberete prispevek Primorskih novic z dne, 24. 9. 2018 o dogajanju na Cerju ob Svetovnem dnevu miru in povzetek govora novega predsednika slovenske vlade Marjana Šarca.

Sporočilo generalnega sekretarja ob Mednarodnem dnevu miru

Letos bomo obeležili Mednarodni dan miru ter se pripravljali na praznovanje 70. obletnice Splošne deklaracije o človekovih pravicah.

V okviru prireditev, ki se bodo odvile na Cerju ob letošnjem Mednarodnem dnevu miru, še posebej prisrčno vabljeni na
SLOVESNO OTVORITEV "CERJANKE", trgovinice s spominki,
ki nosijo sporočilo prednikov in vonj narave ter odražajo kreativnost domačih pridelovalcev, obrtnikov in umetnikov.

Dobrodošli v četrtek, 20. 9. 2018 ob 18. uri pred Pomnikom miru in razglednim stolpom Cerje.

Kratkemu kulutrnemu programu pred "odprtjem vrat Cerjanke" bo sledila otvoritev fotografske razstave, pogostitev in druženje ob melodijah svetovnih uspešnic.

Vabljeni!

stran 1 od 24