Zadnje novice

Vse od Društvu

V nadaljevanju lahko prisluhnete intervjuju z vodjo enote društva TIGR Primorske OE Postojna tov. Bruno Olenik, ki je bil predvajan na Radiu Koper v nedeljo, 13. maja 2018.

Spoštovani,

V imenu organizatorja, Društva TIGR Primorske, pozdravljam vse udeležence našega vsakoletnega spominskega dogodka ob obletnici oboroženega spopada tu na Mali gori, 13. maja 1941.

O samem spopadu, njegovem poteku in zgodovinskem pomenu oboroženega spopada bo spregovorila današnja slavnostna govornica, moj namen pa je, da vašo pozornost usmerim  na nekaj značilnosti in aktivnosti pred začetkom tega zgodovinskega dogodka, ki so posebej zapisane v naš spomin.

Spoštovane in spoštovani!

Kako lepo bi bilo, ko bi ta mogočna in visoka drevesa, pod katerimi stojimo, imela dar besede. Ko bi nam lahko zaupa- la, kaj so videla in slišala v tistih majskih dneh leta 1941. Ali je tisto jutro Češarkovo lovsko kočo oblivalo sonce. Ali je bil maj 1941 tako vroč kot je letošnji. Ali je bilo Ferda Kravanjo, Antona Majnika in Danila Zelena kaj strah, ko so 13. maja ob 7. uri zjutraj zaslišali ukaz, naj odpro vrata koče in se predajo karabinjerjem in vojakom - italijanskim okupator- jem.

Akademski zbor Viko Vodopivec širi slovensko pesem že od leta 1953. Letos praznujejo 65. obletnico ustanovitve. Osrednji dogodek bo jubilejni koncert ob 65. obletnici, ki bo v soboto, 9. junija ob 20. ur na vaškem trgu v Dolenji vasi pri Senožečah.

Častni pokrovitelj je Predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor.

Sporočam vam žalostno vest, da nas je sredi dela nepričakovano zapustil naš dolgoletni član, tovariš Marjan Gril, član Upravnega odbora društva in predsednik Nadzornega odbora društva TIGR Primorske.

Od njega smo se poslovili v 24. marca 2018, ob 15.30 uri na pokopališču v Postojni.

Dragi Marjan, hvala za vse. Pogrešali te bomo. Počivaj v miru!

stran 1 od 21