Zadnje novice

Vse od Društvu

Danes, 10. 8. 2019, sem se skupaj s člani TIGR-a in ZB  Vrtojbe, Il Bistrice in Postojne, udeležila proslave pri Ribniški koči na Pohorju. Lep tovariški sprejem predsednice združenja borcev za vrednote NOB Ribnice na Pohorju, Jane Ledinek in tovarišice Olge Vodušek, ki nas je vodila iz Hoč do prireditvenega prostora, nam bo ostal v lepem spominu.

Rodik, 21. 7. 2019

Spoštovana županja občine Hrpelje–Kozina, spoštovani krajani, cenjene krajanke Rodika, Artviž in celotnega brkinskega Krasa, dragi borci in vsi gostje današnje proslave!

V posebno čast mi je, da vam lahko spregovorim nekaj besed ob tako pomembnem spominskem dnevu, kot je dan spomina na požig vasi Artviže in na mladince iz Rodika, ki so izgubili svoja življenja, zato da mi živimo v miru. Dolgo smo mislili, da so nas takšna mlada življenja izučila, da ne bomo ponavljali zgodovinskih napak.

Govor na spominski slovesnosti pri Peršmanu, 30. 6. 2019.

Spoštovani!

4. avgusta letos bi Bogomir Sadovnik dopolnil 75 let; bi doživel ta leta, če ne bi bilo tu, na domačiji Peršman, tistega strahotnega zločina na dan sv. Marka, 25. aprila 1945.

Smrt Dejana Kozine pušča v društvu TIGR PRIMORSKE kot tudi širše v življenju slovenske narodne skupnosti globoko vrzel. Dejan je bil človek dejanj in množico zanimanj. Delal je na področju grafičnega računalniškega oblikovanja in programiranja. Ni mu bilo žal časa in dela, ki ga je namenil za dejavnost raznih društev tako na lokalni kot na širši ravni. Bil je aktiven član društva TIGR PRIMORSKE in član društvene komisije za zgodovino in zgodovinska obeležja.

Na spodnji povezavi si lahko pogledate video zapis slavnostne prireditve v Divači dne, 26. 6. 2019, posvečene 28. obletnici Dneva državnosti RS, 28. obletnici začetka osamosvojitvene vojne »91«, 20. obletnici odkritja spomenika »Dan prej« v Divači in Dnevu slovenske policije.

V ponedeljek, 24. junija 2019, je v parku Svobode nasproti sodišča v Sežani potekala učna ura zgodovine. Zadnji dan šole so se je, kot je že tradicionalno, udeležili dijaki Srednje šole Srečka Kosovela iz Sežane in učenci Osnovne šole Sežana skupaj s profesorji. V letošnjem letu je bil prikaz namenjen dogodkom iz osamosvojitvene vojne leta 1991.

stran 1 od 33