Zadnje novice

Vse od Društvu

V torek, 11. decembra smo s poveljnikom sil brigadirjem Milkom Petkom v vrhniški vojašnici podpisali letne načrte civilno-vojaškega sodelovanja med Slovensko vojsko in društvom TIGR Primorske, ter ostalimi 26 organizacijami, ki delujemo v javnem interesu.

Na Ministrstvu za obrambo Republike Slovenije je 5. 12. 2018 potekalo delovno srečanje s predstavniki organizacij združenih v Koordinacijo domoljubnih in veteranskih organizacij Slovenije -KODVOS. Letos mineva 10 let od kar je bil z dogovorom o sodelovanju med domoljubnimi in veteranskimi organizacijami ustanovljen KODVOS.

Proces se je začel 2. decembra 1941 v veliki dvorani sodne palače v Trstu. Sodnemu zboru je predsedoval general Antonino Tringali Casanova. Obtožence so začeli zbirati spomladi 1940 in nadaljevali z aretacijami vse do pomladi 1941.

Koordinacijsko združenje kraških vasi, Društvo TIGR Primorske in Odbor za proslavo Bazoviških žrtev organizirajo v SOBOTO, 8. DECEMBRA 2018, OB 10.00 URI POHOD SPOMINA

Znanstvena svetnica Milica Kacin Wohinz je svoje raziskovalno delo posvetila zgodovini Primorske, posebno uporu proti fašizmu. Svoja dela je objavila v številnih znanstvenih člankih in v več znanstvenih monografijah v katerih je predstavila primorske Slovence in istrske Hrvate pod italijansko zasedbo 1918 - 1920, njihovo dejavnost v rimskem parlamentu ter primorski upor proti fašizmu v letih 1920 - 1941.

Ob 100. obletnici bojev za severno mejo je Zveza društev generala Maistra podelila zlato plaketo zveze društev generala Maistra za dolgoletno sodelovanje pri razvijanju domoljubja in sodelovanja v Koordinaciji domoljubnih in veteranskih organizacij Slovenije društvu TIGR Primorske.

stran 1 od 27