Zadnje novice

Vse od Društvu

Spoštovani g. Boris Pahor

V imenu Društva TIGR Primorske vam ob prejemu dveh najvišjih državnih priznanj Republike Slovenije in Republike Italije iskreno čestitam. Predvsem se nam zdi plemenita vaša gesta, da svojo nagrado simbolno namenjate žrtvam koncentracijskih taborišč ter da ste s pokončno držo in avtoriteto pisatelja mednarodnega slovesa dosegli, da se je vedenje o ugotovitvah Poročila mešane slovensko – italijanske zgodovinske komisije razširilo v sam vrh italijanske politike.

Želim vam še veliko trdnega zdravja in vas toplo pozdravljam,

 

Gorazd Humar

Predsednik Društva TIGR Primorske

Razmišljam o spopadu na Nanosu 18.4.1942.

Zakaj? Nanoška bitka je bila takrat poziv Primorcem k uporu in ta poziv so naši ljudje sprejeli tako doma kot širom po svetu. Vstopali so v partizane doma, na tujem pa v Prekomorske brigade. Kjer to ni bilo mogoče so vstopali v zavezniško vojsko.

Delegacija društva TIGR PRIMORSKE se je danes 24.6.2020 udeležila komemoracije pred spominskim obeležjem padlim v vojni za Slovenijo leta 1991. Delegacijo so sestavljali dr. Savin Jogan in Bojan Orešnik. Slava spominu na vse padle, ki so darovali svoja življenja zato, da imamo danes samostojno državo Slovenijo.

V društvu TIGR PRIMORSKE se ograjujemo od izjave Vlade Republike Slovenije, ki jo je tvitnila Vlada in njen Predsednik Janez JANŠA in v kateri navaja "Da je Vlada Republike Slovenije v spomin na začetek upora proti okupatorju leta 1941 položila venec na Mali Gori pri Ribnici.Dne 13.maja 1941 (potem ko so jih izdali Kardeljevi in Kidričevi komunisti) so jih napadli italijanski vojaki.Padel je Danilo ZELEN in ranjen je bil Ferdo KRAVANJA."

stran 1 od 39

Podarite 0,5 % dohodnine

Dobrodelnost vas nič ne stane. Izpolnite obrazec

Donacija društvu

Prijava na e-novice

O društvu

Društvo je bilo ustanovljeno 21. maja 1994 v Postojni. Društvo TIGR Primorske je rodoljubno društvo. Kot pove daljša različica imena, smo člani zavezani negovanju rodoljubnih tradicij, ki slonijo na izročilu TIGRa. Prizadevamo si za čim večjo osveščenost javnosti o pomenu in vlogi antifašizma na Primorskem med obema vojnama in delovanju TIGRa: o njegovi dejanski vlogi na Primorskem in njegovem prispevku za priključitev Primorske matici.

Spoznaj društvo

Kontakt

Društvo TIGR

Partizanska 18

6210 Sežana

Slovenija

Tel.: 05 9951 557

e-mail: drustvo.tigr@siol.net