ZBOROVANJE OB MEDNARODNEMU DNEVU MIRU NA CERJU

COM_KUNENA_USER_PROFILE_BUTTON_LABEL_MORE
23 Sep 2015 21:29 - 23 Sep 2015 21:36 #13 od Miha Pogačar
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
V soboto 19.septembra smo se letos že sedmič zbrali ob Pomniku braniteljem slovenske zemlje v Evropskem parku miru in sožitja predstavniki veteranskih in domoljubnih organizacij združeni v KODVOS in vsi ki nam beseda MIR nekaj pomeni in v srcu dobro mislimo.Tu ob Pomniku braniteljem slovenske zemlje simbolično ponazarjamo , da je tu dokončno vzpostavljen mir na zahodni slovenski meji.To simboliko nadgrajuje tudi vključenost projekta v "Pot miru - Via di pace", ki poteka po nekdanji frontni liniji 1. svetovne vojne.
Zborovanje se je pričelo ob 11.00 uri , podobno kot številne slovesnosti v drugih državah , katerih veteranske organizacije so članice Svetovne veteranske organizacije.Ob tej priložnosti je bila prebrana Poslanica Generalnega sekretarja ZN Ban Ki Moona o miru.Pozdravne besede sta prisotnim namenila župan Občine Miren - Kostanjevica g.Mauricij HUMAR in Predsednik društva TIGR PRIMORSKE dr.Savin Jogan.Slavnostni govor je imel Predsednik Državnega sveta Republike Slovenije g.Mitja BERVAR.
V kulturnem programu so sodelovali Gianni RIJAVEC,orkester slovenske Policije,vokalna skupina CHORUS 97 , dijaki Gimnazije Nova Gorica - Unesco šole ,recitatorji Osnovne šole Miren in Klub mladih tigrovcev.
Prireditev je režiral podpredsednik društva TIGR Rok ANDRES, vodila pa jo je Andreja BENEDETIČ , članica Kluba mladih tigrovcev.
Last edit: 23 Sep 2015 21:36 by Miha Pogačar.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

O društvu

Društvo je bilo ustanovljeno 21. maja 1994 v Postojni. Društvo TIGR Primorske je rodoljubno društvo. Kot pove daljša različica imena, smo člani zavezani negovanju rodoljubnih tradicij, ki slonijo na izročilu TIGR-a. Prizadevamo si za čim večjo ozaveščenost javnosti o pomenu in vlogi antifašizma na Primorskem med obema vojnama in delovanju TIGR-a: o njegovi dejanski vlogi na Primorskem in njegovem prispevku za priključitev Primorske matični domovini.

Spoznaj društvo

Kontakt

Društvo TIGR

Partizanska 18

6210 Sežana

Slovenija

e-mail: drustvo.tigr@siol.net