RAZMIŠLJANJA O ZGODOVINI IN LAŽEH

Tu se »desnica« odlično ujema s predstavniki slovenske klero-buržujske RKC, ki ji je ljudska nevednost in zaslepljenost prvi pogoj za ožemanje svojih ovčic. Tako »desnica« kot RKC imata pri nas več kot velike težave z narodno osvobodilnim bojem, kjer sta igrali umazano izdajalsko vlogo, ki se jo dobro zavedata in jo hočeta na vsak način oprati, da bi se tako rešile bolečine in sramote izdajstva.

To poskušata narediti s »poštenimi zgodovinarji«, ki se trudijo spreobrniti zgodovino in čim bolj umazati partizanski boj. Sklepamo lahko, da so vsi ostali slovenski zgodovinarji, ki ne pihajo v njihov rog, pokvarjeni, lažnivi in goljufivi. A, če pogledamo, kdo vse je med temi »poštenimi zgodovinarji«, ki jim strogo cenzurirana slovenska »sredstva javnega obveščanja« namenjajo preveč pozornosti, dobimo malo drugačno sliko.

PROFESIONALEC IN AMATER IMATA NEKAJ SKUPNEGA - LAŽ!

Največkrat nam kot zgodovinarsko »veljavo« predstavljajo, kar večkrat obsojenega goljufa in bivšega agenta vojaške obveščevalne službe. Pred deset ali več leti je slovel kot avtomobilski trgovec, založnik rumenega tiska, »poznavalec ženske lepote« ali pa »poslovnež, ki se pogovarja le v milijonih nemških mark«. Poleg njega nam velikokrat o zgodovini soli pamet tudi zamaščena gospa iz tujine, ki sploh ne dopušča drugih pogledov na zgodovino, kot je njen. Izvira pa iz družine, ki je uživala vse privilegije »komunističnega režima«, ter je po sporih in poneverbah denarja pobegnila iz države. Med drugimi »poštenimi zgodovinarji« je še kar nekaj starejših zgodovinarjev, ki so v prejšnji državi prav tako uživali vse ugodnosti in bili v vrhu takratne družbe. Tja so prišli tako, da so tedanjim oblastnikom na ljubo povsem nerazsodno in skregano z znanostjo opevali Lenine, Marxe in ostale takratne malike. Danes z isto vnemo opevajo narodno izdajstvo ter pljuvajo po partizanskem boju, morda zato da si operejo svojo duhovno uboštvo ali pa pač samo zaradi koristoljublja.

Čeprav so ti »pošteni zgodovinarji« le vrsta pokvarjenih koristoljubnežev in duševnih klečeplaznikov, so s svojo neprestano prisotnostjo v naših »sredstvih javnega obveščanja« naredili že precej škode narodno osvobodilnemu boju in vztrajno ter načrtno spreminjajo poglede ljudi na to poglavje naše zgodovine. S stalnim ponavljanjem puhlic o »državljanski vojni« in »protikomunističnemu boju« so skoraj že izenačili »partizane in domobrance«, kar je le prvi cilj njihovega načrtovanja, sledila bo razglasitev partizanov za zločince in izbris vsakega spomina na narodno osvobodilni boj. Ti »pošteni zgodovinarji« pri svoji umazani propagandi nikoli ne omenjajo povsem enostavnih zgodovinskih dejstev. Posebno najpomembnejšega, da so bili partizani oziroma Narodno osvobodilna vojska Slovenije mednarodno priznana zavezniška vojska skupaj z ZDA, Veliko Britanijo in Sovjetsko zvezo.

DOMOBRANSKO ČETO JE VEDNO VODIL NACI ČASTNIK, DA SE JE VEDELO KDO SO HLAPCI

Pripadniki vseh domobranskih enot pa so delovali pod poveljstvom in v sklopu zločinske organizacije SS. Ob tem preprostem dejstvu odpade vsako blebetanje o »državljanski vojni«, ki je v pogojih okupacije tako ali tako sploh ne more biti. Odpade tudi izgovor o »boju proti komunizmu«, saj je bila komunistična Sovjetska zveza med drugo svetovno vojno del zavezniških sil na čelu z ZDA in Veliko Britanijo. »Boj proti komunizmu« je zato med drugo svetovno vojno pomenil boj proti zaveznikom. Ker nam hočejo ti »poštenjakarji« predstaviti švabobrance, kot so domobrancem pravili med vojno, kot nekakšno narodno vojsko, skoraj nikoli ne omenjajo, da je bil njihov poveljnik general SS Erwin Rösener, in nam hočejo na vsak način za švabobranskega poveljnika vsiliti Leva Rupnika, ki to nikoli ni bil. Ker so zagovorniki »švabobranstva« večinoma zaostalih pogledov na svet, med katere sodi tudi sovraštvo do drugih narodov, posebno do »manjvrednih narodov«, nam nikoli ne omenjajo srbskih oficirjev v Slovenskem domobranstvu. Pomembni srbski švabobranski poveljniki, kot so Dušan Meničanin ali Miroljub Stamenković, niso bili tam, ker bi branili »slovensko grudo« ali se »borili proti komunizmu«, pač pa ker jih je SS mastno plačevala ter so tako lahko ohranili svoje kraljevske oficirske privilegije. To preprosto dejstvo, da so bili partizani zavezniška vojska, edina pri nas, vsi ostali so bili, tudi za zahodne zaveznike, zgolj del nacističnega vojaškega stroja oziroma organizacije SS, je tudi jasen in trden temelj, da se lahko nasprotuje in prepreči vsako postavljanje skupnih obeležij in spominskih plošč. S tem preprostim dejstvom bi morali seznaniti tudi samovšečnega nastopača, ki odpira in podpira takšne sprevrženosti, če je to sploh možno. A tudi če bo to morda doumel, bo po navodilu črnih tet iz ozadja nadaljeval s svojimi »spravnimi prizadevanji med ljudmi«.

Vsi ljudje bi že davno bili spravljeni in pomirjeni, če razdorov ne bi podpihovali in razdvajali »pošteni politiki« s pomočjo »poštenih zgodovinarjev«.

SMRT FAŠIZMU!

 

Napisal: Martin Premk

kustos Vojaškega muzeja v Pivki

 

 

Kontakt

Društvo TIGR Primorske, Partizanska 18, 6210 Sežana, Slovenija, 

e-mail: drustvo.tigr@siol.net