NAMENITEV DELA DOHODNINE ZA LETO 2021 ZA DONACIJO


Izpolnite priloženi obrazec in podarite del svoje dohodnine Društvu TIGR Primorske

Spoštovane članice in spoštovani člani Društva TIGR Primorske,

naše Društvo TIGR Primorske ima status nevladne organizacije in je zato upravičeno do prejema donacij iz namenitve dela dohodnine, ki jo FURS obračuna za posamezno leto, tokrat za leto 2021. Zato vas prosimo, da izpolnite priloženi obrazec - Obrazec najdete spodaj - in ga pošljete na vam najbližji finančni urad. Seznam finančnih uradov najdete spodaj.

Pomembno: v kolikor ste oddali Zahtevo za namenitev dela dohodnine že v lanskem letu, vam tega letos ni treba storiti, ker se vlogo oz. izpolnjen obrazec, ki ste ga oddali obravnava na FURSu kot trajnik do preklica oz. do nove vloge za drug namen donacije.

Z izpolnitvijo priloženega obrazca lahko naše društvo prejme del dohodnine, ki jo posameznikom obračuna država oz. FURS – Finančni urad Republike Slovenije. Odbitek od vaše obračunane dohodnine FURS obračuna in odbije od zneska celotne vaše dohodnine v korist našega društva, nikakor pa ne gre ta obračun v vašo škodo in vaša dohodnina ostane nespremenjena, kar pomeni, da zaradi tega ne boste prejeli nič manj denarja od obračuna dohodnine. Predlagamo, da našemu društvu namenite 1,0 % ( en odstotek) od obračuna vaše dohodnine, kot je napisano na obrazcu. Obrazec lahko v dogovoru z vami izpolnijo tudi vaši družinski člani ali znanci. 

FURS nam je tako na osnovi obrazcev, ki ste jih za leto 2020 izpolnili in poslali na finančni urad, izplačal 3.140 evrov, kar predstavlja pomemben prihodek društva. Zato vas vljudno pozivam, da izpolnite priloženi obrazec in ga po pošti pošljete na vam najbližji finančni urad najkasneje do 31. decembra 2021. Možno je tudi izpolniti obrazec, ki je na spletni strani http://edavki.durs.si. Obrazec lahko izpolnjujejo le rezidenti Republike Slovenije. Možna je tudi prijava ustno na zapisnik direktno na finančnem  uradu.

 Društvo TIGR Primorske

Kontakt

Društvo TIGR Primorske, Goriška c. 17, 5270  Ajdovščina, Slovenija

e-mail: drustvo.tigr@siol.net