Društvo za negovanje rodoljubnih tradicij
organizacije TIGR Primorske

ČLANI DRUŠTVA TIGR PRIMORSKE NA PROSLAVI OB 145. OBLETNICI ROJSTVA GENERALA RUDOLFA MAISTRA IN 85. OBLETNICI NJEGOVE SMRTI

Skupaj s predstavniki veteranskih in domoljubnih organizacij Slovenije, predstavnikom predsednika Republike Slovenije in predstavnikom Slovenske vojske smo izkazali čast spominu nanj, na njegovo odločnost, pokončnost in vizionarstvo. Program prireditve so simbolično popestrili otroci otroškega vrtca iz Ljubljane in dijaki Srednje upravno administrativne šole iz Ljubljane. Sporočilo prireditve je bilo, da smo ponosni na lik generala Maistra, ki je z dejanji v tistem času pokazal svoje razmišljanje in postavil severno mejo slovenskega nacionalnega teritorija.

Na nas je, da to spoštujemo in da duh generala Maistra in s tem tudi ponos na slovensko narodno identiteto prenašamo na mlade.

Slava spominu nanj!

Miha Pogačar, generalni sekretar društva