OTVORITEV RAZSTAVE 60 POSTAJ NA POTI 60-LETNEGA RAZISKOVANJA IN OBLIKOVANJA

Ob otvoritvi razstave bodo o vsebini, sodelovanju, prijateljstvu in sobivanju z eno največjih svetovnih oblikovalskih ikon, Oskarju Kogoju, spregovorili Uroš Aljančič, Peter Amalietti, Ksenija Benedetti,  Andrej Bremec, Jure Cekuta, Miro Kaluža, Vojka Štular in Tatjana Kogoj.

Častni gost bo prvi predsednik Republike Slovenije, gospod Milan Kučan.

Uvodni pozdrav župana Občine Miren-Kostanjevica, Mauricija Humarja. Moderiranje: Ariana B. Suhadolnik.

Glasbena popotnica: Provox in Godalni kvartet Nova.

OTVORITEV RAZSTAVE 60 POSTAJ NA POTI 60-LETNEGA RAZISKOVANJA IN OBLIKOVANJA

Društvo je bilo ustanovljeno 21. maja 1994 v Postojni. Društvo TIGR Primorske je rodoljubno društvo. Kot pove daljša različica imena, smo člani zavezani negovanju rodoljubnih tradicij, ki slonijo na izročilu TIGR-a. Prizadevamo si za čim večjo ozaveščenost javnosti o pomenu in vlogi antifašizma na Primorskem med obema vojnama in delovanju TIGR-a: o njegovi dejanski vlogi na Primorskem in njegovem prispevku za priključitev Primorske matični domovini.