Veliko Polje, nedelja, 16.6.2019

Ob spomeniku je spregovorila Štefka Kučan, ki je poudarila, da so taka srečanja izraz spoštljive hvaležnosti za priborjeno svobodo, ki smo jo vsem, ki so se zanjo borili, dolžni čuvati za prihodnost. Spominske slovesnosti posvečamo svobodi zato, da žrtve ne bi bile nikoli pozabljene. V tej borbi in zmagi dobrega nad zlim je tudi naš slovenski prispevek in zato z vso upravičenostjo opozarjamo na rojevanje novega fašizma v svetu in žal tudi pri nas.

Več o sami prireditvi si lahko ogledate na TUKAJ.

Foto in video posnetek: Vid Šibelja

Društvo je bilo ustanovljeno 21. maja 1994 v Postojni. Društvo TIGR Primorske je rodoljubno društvo. Kot pove daljša različica imena, smo člani zavezani negovanju rodoljubnih tradicij, ki slonijo na izročilu TIGR-a. Prizadevamo si za čim večjo ozaveščenost javnosti o pomenu in vlogi antifašizma na Primorskem med obema vojnama in delovanju TIGR-a: o njegovi dejanski vlogi na Primorskem in njegovem prispevku za priključitev Primorske matični domovini.