Sežana - učna ura zgodovine v parku Svobode

Dogodke je opisala in lepo prikazala Ana Godnik. Sledil je program, v katerem so nastopili člani Pihalnega orkestra Komen in nastop pevke Marjetke Popovski z domoljubnimi pesmimi.

Slovenska državnost temelji na antifašizmu med obema vojnama, na katerem sloni celotna Evropa, slavnostni NOB v letih 1941-1945 kjer smo bili Slovenci na pravi strani in v tem boju zmagali. Ta boj nas je postavil na zemljevid naprednih držav Evrope in na osamosvojitvenih procesih in vojni za Slovenijo leta 1991. To je del zgodovine in taka oblika seznanjanja z dogodki, predvsem mladih, je osnova razumevanja zgodovine in tudi današnjih dogajanj v družbi. Društvo TIGR PRIMORSKE se aktivno in ponosno vključuje v ta dogajanja z ohranjanjem vrednot organizacije TIGR, ene prvih antifašističnih organizacij v takratni Evropi.

Dogodek v obliki video zapisa si lahko pogledate TUKAJ

Društvo je bilo ustanovljeno 21. maja 1994 v Postojni. Društvo TIGR Primorske je rodoljubno društvo. Kot pove daljša različica imena, smo člani zavezani negovanju rodoljubnih tradicij, ki slonijo na izročilu TIGR-a. Prizadevamo si za čim večjo ozaveščenost javnosti o pomenu in vlogi antifašizma na Primorskem med obema vojnama in delovanju TIGR-a: o njegovi dejanski vlogi na Primorskem in njegovem prispevku za priključitev Primorske matični domovini.