Predsednik Društva TIGR Primorske poslal pismo predsednici SKGZ Kseniji Dobrila

Ksenija Dobrila
Predsednica SKGZ

Spoštovana Ksenija,
pridružujem se čestitkam ob dejstvu, da so danes Slovenci na Tržaškem vsaj simbolno po 100 letih ponovno dobili v svojo last Narodni dom v ulici Filzi v Trstu. Verjetno bo preteklo še nekaj časa, da bo v celoti prešel v slovenske roke tudi vsebinsko, vendar proces je vsaj stekel. Vesel bom in to pišem predvsem v imenu Društva TIGR Primorske, če se bo pri vsebinski zasnovi delovanja Narodnega doma v prihodnosti našel tudi spomin na boj tigrovcev proti fašizmu in njegovi raznarodovalni politiki.
Z najboljšimi željami,

Predsednik Društva TIGR Primorske
Gorazd HUMAR

Društvo je bilo ustanovljeno 21. maja 1994 v Postojni. Društvo TIGR Primorske je rodoljubno društvo. Kot pove daljša različica imena, smo člani zavezani negovanju rodoljubnih tradicij, ki slonijo na izročilu TIGR-a. Prizadevamo si za čim večjo ozaveščenost javnosti o pomenu in vlogi antifašizma na Primorskem med obema vojnama in delovanju TIGR-a: o njegovi dejanski vlogi na Primorskem in njegovem prispevku za priključitev Primorske matični domovini.