Spominska slovesnost v Kranju, 4. 9. 2020

Mestna občina Kranj je ob 90 letnici usmrtitve bazoviških junakov v Prešernovem gaju, ob spomeniku bazoviškim junakom, pripravila spominsko slovesnost. Udeležila se je je tudi delegacija Društva TIGR Primorske. Dr. Savin Jogan je ob tej priložnosti položil venec v spomin junakom. Prireditve so se udeležili tudi člani organizacijskega odbora za praznovanje 90 letnice pri Narodni in študijski knjižnici v Trstu, poseben gost na tej slovesnosti pa je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Društvo je bilo ustanovljeno 21. maja 1994 v Postojni. Društvo TIGR Primorske je rodoljubno društvo. Kot pove daljša različica imena, smo člani zavezani negovanju rodoljubnih tradicij, ki slonijo na izročilu TIGR-a. Prizadevamo si za čim večjo ozaveščenost javnosti o pomenu in vlogi antifašizma na Primorskem med obema vojnama in delovanju TIGR-a: o njegovi dejanski vlogi na Primorskem in njegovem prispevku za priključitev Primorske matični domovini.