Milica Kacin Wohinz praznuje visok jubilej

Spoštovana gospa Milica,

ob vašem visokem življenjskem jubileju vam v imenu Društva TIGR Primorske najiskreneje čestitam, vam želim še veliko zdravja in še veliko raziskovalne energije. V našem društvu imajo vsa vaša zgodovinska dela in vaši številni zapisi o delovanju tajne protifašistične organizacije TIGR še posebno mesto, saj predstavljajo strokovno, dokumentirano in argumentirano podlago za številne naše aktivnosti in dejavnosti. Sem vsekakor vključujemo še Poročilo slovensko – italijanske zgodovinsko - kulturne komisije, pri kreiranju katerega ste dali še posebno noto.

Pozdravljam vas in vam še enkrat želim vse najboljše,

Gorazd Humar, predsednik Društva TIGR Primorske

Več o Milici Kacin Wohinz najdete na povezavi:

Društvo je bilo ustanovljeno 21. maja 1994 v Postojni. Društvo TIGR Primorske je rodoljubno društvo. Kot pove daljša različica imena, smo člani zavezani negovanju rodoljubnih tradicij, ki slonijo na izročilu TIGR-a. Prizadevamo si za čim večjo ozaveščenost javnosti o pomenu in vlogi antifašizma na Primorskem med obema vojnama in delovanju TIGR-a: o njegovi dejanski vlogi na Primorskem in njegovem prispevku za priključitev Primorske matični domovini.