Spoštovane članice in spoštovani člani Društva TIGR Primorske, spoštovani simpatizerji.

V novem letu 2021 si želimo, da bi izboljšane epidemiološke razmere normalizirale delovanje našega društva in da bomo lahko nadaljevali s poslanstvom negovanja spomina na eno najbolj junaških dejanj v slovenski zgodovini, to je spomina na delovanje protifašistične tajne organizacije TIGR v času fašizma.

V letu 2021 bomo poskušali na dostojen način obeležiti 80. obletnico spopada na Mali gori, do katerega je prišlo 13. maja leta 1941. Poleg te naloge nas čaka še veliko drugih. Upamo, da bomo lahko uspešno izpeljali vse zastavljene načrte.

Naj vam novoletni prazniki minejo mirno in z obilico zdravja.

Srečno v letu 2021!

Predsedstvo društva

Gorazd Humar

Bernarda Dodič

Siniša Germovšek

Manuela Polanc

Nataša Nardin

Društvo je bilo ustanovljeno 21. maja 1994 v Postojni. Društvo TIGR Primorske je rodoljubno društvo. Kot pove daljša različica imena, smo člani zavezani negovanju rodoljubnih tradicij, ki slonijo na izročilu TIGR-a. Prizadevamo si za čim večjo ozaveščenost javnosti o pomenu in vlogi antifašizma na Primorskem med obema vojnama in delovanju TIGR-a: o njegovi dejanski vlogi na Primorskem in njegovem prispevku za priključitev Primorske matični domovini.