Udeležba na počastitvah in obletnicah

Jadranka Šturm Kocjan, vodja Območne enote Društva TIGR Primorska za slovensko Istro, se je v imenu društva udeležila v sredo, 7. julija 2021, v Izoli slovesne počastitve državnega praznika Dneva državnosti, dneva obletnice ustanovitve Zveze borcev Slovenije 4. julija 1948 in dneva organiziranega odhoda večje skupine Izolanov v partizane  11. julija 1944, ki jo je v Izoli organiziralo Združenje borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Izola.

Društvo je bilo ustanovljeno 21. maja 1994 v Postojni. Društvo TIGR Primorske je rodoljubno društvo. Kot pove daljša različica imena, smo člani zavezani negovanju rodoljubnih tradicij, ki slonijo na izročilu TIGR-a. Prizadevamo si za čim večjo ozaveščenost javnosti o pomenu in vlogi antifašizma na Primorskem med obema vojnama in delovanju TIGR-a: o njegovi dejanski vlogi na Primorskem in njegovem prispevku za priključitev Primorske matični domovini.