Vabilo na predstavitev knjige Ogenj, ki je zajel Evropo: Narodni dom v Trstu 1929-2020

V A B I L O

Društvo TIGR Primorske – območna enota za slovensko Istro  v sodelovanju s knjigarno LIBRIS in Znanstveno raziskovalnim središčem Koper

vas vljudno vabi na predstavitev  knjige

Ogenj, ki je zajel Evropo: NARODNI DOM V TRSTU 1929-2020

(Cankarjeva založba 2021)

avtorjev dr. Boruta Klabjana in dr. Gorazda Bajca.

Knjiga je prva poglobljena in natančna študija o požigu osrednje institucije Slovencev v Trstu, hkrati pa tudi njegova sociološka in kulturološka zgodovina.

Prva predstavitev knjige v Sloveniji bo v sredo, 14. julija 2021, ob 19.00 uri na Prešernovem trgu v Kopru.

Dr. Borut Klabjan je doktor zgodovinskih znanosti, znanstveni svetnik na Znanstveno raziskovalnem središču Koper in izredni profesor na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Dr. Gorazd Bajc je doktor zgodovinskih znanosti in izredni profesor na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru.

Pogovor bo povezovala Jadranka Šturm Kocjan.

V primeru dežja bo prireditev v mali loži.

Prireditev bo potekala v skladu s priporočili NIJZ ter upoštevajoč PCT - pogoj.

Dogodek je del kulturnih dejavnosti v knjigarni, ki jo sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Društvo je bilo ustanovljeno 21. maja 1994 v Postojni. Društvo TIGR Primorske je rodoljubno društvo. Kot pove daljša različica imena, smo člani zavezani negovanju rodoljubnih tradicij, ki slonijo na izročilu TIGR-a. Prizadevamo si za čim večjo ozaveščenost javnosti o pomenu in vlogi antifašizma na Primorskem med obema vojnama in delovanju TIGR-a: o njegovi dejanski vlogi na Primorskem in njegovem prispevku za priključitev Primorske matični domovini.