Slovesnost 35. spominskega pohoda na Triglav

Podpredsednica, Bernarda Dodič, se je v imenu Društva TIGR Primorske v soboto, 10. 7. 2021, na Rudnem polju na Pokljuki udeležila prireditve jubilejnega 35. spominskega pohoda na Triglav v počastitev partizanskih patrulj 1944 in izobešanja slovenske zastave na vrhu Triglava leta 1991. Slavnostni govornik na prireditvi je bil predsednik Zveze združenj borcev za vrednote NOB-ja Marijan Križman.

Fotografije s prireditve na Pokljuki

Avtorica fotografij je Bernarda Dodič.

Društvo je bilo ustanovljeno 21. maja 1994 v Postojni. Društvo TIGR Primorske je rodoljubno društvo. Kot pove daljša različica imena, smo člani zavezani negovanju rodoljubnih tradicij, ki slonijo na izročilu TIGR-a. Prizadevamo si za čim večjo ozaveščenost javnosti o pomenu in vlogi antifašizma na Primorskem med obema vojnama in delovanju TIGR-a: o njegovi dejanski vlogi na Primorskem in njegovem prispevku za priključitev Primorske matični domovini.