Društvo za negovanje rodoljubnih tradicij
organizacije TIGR Primorske

Protestna izjava Društva TIGR Primorske o poveličevanju nacizma in Prijava mag. Marka Bidovca na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani

O poveličevanju nacizma

Protestna izjava Društva TIGR Primorske

 Slovenska javnost spet doživlja primere oživljanja dviga desne roke z nacističnim pozdravom, poleg tega pa je po tvitu zaokrožila še zapisana misel Urbana Purgarja, da je bil Hitler heroj, vsi ostali nacisti pa, da so bili junaki. Avtor te izjave se je tudi rad pojavljal  med tako imenovanimi rumenimi jopiči, ki so vneto zagovarjali prenekatere odločitve sedanje vlade.

Premalo je reči, da v Društvu TIGR Primorske izrecno in odločno obsojamo take izjave, to je za nas samoumevno stališče. Stališče do takih (anahronih?) izjav mora biti vsakemu, ki pozna grozote fašizma in nacizma, povsem jasno. Da ne omenjamo tistih še živečih, ki so te grozote okusili na lastni koži.

Vsem svobodomiselnim ljudem je to znak, da je nekaj v naši družbi močno narobe. Močno narobe, ker pristojni na oblasti niso odločno reagirali in javno obsodili tega ekscesa in se od njega tudi javno distancirali. Posebej bi pričakovali tudi odločno stališče in obsodbo Ministrstva za kulturo, ki financira NTA, tisto tiskovno agencijo, katere glavni urednik je dal izjavo, ki je razburila Slovenijo.

Ni dovolj obsodba z izjavami, predvsem morajo  v tem primeru svoje delo opraviti pristojni državni organi, od policije do državnega tožilstva naprej. Tu in v takih primerih se začne vloga pravne države.

Zato se v Društvu TIGR Primorske pridružujemo vsem svobodomiselnim državljanom Republike Slovenije in vsem tistim, ki so že obsodili poveličevanje nacističnih junakov.

Za Društvo TIGR Primorske

Gorazd Humar, predsednik

Prijava, ki jo je naš član mag. Marko Bidovec dal na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani

 Spoštovana vodja okrožnega državna tožilstva v Ljubljani, dr. Katarina Bergant, prva med enakimi!

  Od okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani (in od vas osebno), odločno zahtevam, da nemudoma pričnete po uradni dolžnosti(!) uraden pregon kaznivega dejanja razpihovanja narodnega, rasnega, verskega in drugega sovraštva in nestrpnosti, sledeč določbam 63. člena Ustave Republike Slovenije in določbam 297. člena Kazenskega zakonika (KZ-1).

 Kot aktiven državljan, visoko narodno zaveden to prijavo podajam zato, ker se kot državljan počutim resno ogroženega zaradi NEREAGIRANJA tožilstva ob čedalje pogostejših neonacističnih in neofašističnih pojavih v Sloveniji; kot primer naj služi zadnja na Twitterju zapisana izjava = trditev storilca Urbana Purgarja: Hitler je #heroj!  (glejte spodaj povezavo/link)

 Žaljivo in zavržno je tovrstno ne-ukrepanje pristojnih državnih organov toliko bolj, ker okrožnemu državnemu tožilstvu v Ljubljani zadnji 2 leti stalno prijavljam vedno pogostejše naci-fašistične ekscese, pa kot za to odgovoren in pristojen organ ne odreagirate! Zakaj? Hočem vaše pojasnilo!

 Prav tako žaljivo in ponižujoče ne-ukrepanje državnega tožilstva doživljam kot prizadet posameznik svobodnega duha, in še posebej kot ponosen sorodnik Bidovec Ferda, skupaj s tovariši prve žrtve fašizma v Evropi! (Bazovica, 6.9.1930 ob 5.43 uri ustreljeni kot domoljubi s strani Mussolinijevih fašistov s kar 56 kroglami). Večna slava in hvala, junakom!

 https://www.24ur.com/novice/slovenija/rumeni-jopici_3.html

 PO KONČANI PREISKAVI ZAHTEVAM, DA ME OKROŽNO DRŽAVNO TOŽILSTVO OBVESTI O EPILOGU PRIJAVE KAZNIVEGA DEJANJA ŠIRJENJA NESTRPNOSTI IN RAZPIHOVANJA NARODNEGA SOVRAŠTVA!

 Domoljubni pozdrav!

 Upravni odbor Ustanove/Fundacije

»Bazoviški junaki in ostale žrtve fašizma«

Zanj: predsednik, mag. Marko Bidovec

Kontakt

Društvo TIGR Primorske, Goriška c. 17, 5270  Ajdovščina, Slovenija

e-mail: drustvo.tigr@siol.net