Društvo za negovanje rodoljubnih tradicij
organizacije TIGR Primorske

Primorci kot prvi protifašisti v Evropi  -  Evropski parlament v Bruslju, 23. januarja 2024

Prispevki tukaj.

Lokostrelsko srečanje za člane Društva TIGR zgornje Vipavske doline

Nad vasjo Budanje, ob vznožju Kovka, ki si podaja roki z Nanosom na vzhodu in Čavnom na zahodu, leži ob cesti Ajdovščina–Col, prekrasna ravnica, ki so jo uredili Budanjci, ljubitelji športa. Trenutno je vadišče lokostrelcev. Takih, ki prvič dobijo v roko lok in še ne vedo, kako nastaviti puškico v pravi smeri. Pa tudi taki vadijo, ki se pripravljajo na evropsko prvenstvo. Z vsem srcem in potrpljenjem jih vadi prijazen mentor, domačin Primož Bratina.

Že ko smo planirali dejavnost društva TIGR Ajdovščine in Vipave 2021, nam je naša članica Natali Panič (tudi sama lokostrelka) dala idejo, da naše mlade in predvsem nove člane združimo in preživimo skupaj popoldan z lokom v roki. Radi smo se odzvali vsi, ki nismo bili na dopustu. Bilo je res lepo. Kar hitro smo dojeli pravila lokostrelstva. Najbolj razigrane je naslednji dan nekoliko bolela roka.

Pobegle puščice smo na koncu po skrbno pokošenem travniku iskali kot iglo v senu. Tudi to je bil čar tega popoldneva.

Sama sem lovka in uživam v orožju, ko s spoštovanjem nosim puško na rami. Toda lokostrelstvo presega vse strelske užitke v tem smislu. Pa ni manj nevarno kot puška. Tudi lok zahteva vso odgovornost strelca.

V našem načrtu imamo še eno streljanje z lokom. V septembru ga bomo organizirali s čim več člani in opravili krajši posvet. Pa tudi velik žar imajo ob strelišču. Pa ambient da si lahko dobre volje. Le čas si je treba vzeti. Ta pa tako hitro mineva za vse nas. Prav zato je nujno med članstvom delati za prihodnost TIGR-a, ker preteklost je več kot poznana in jo nosimo vsak zase v srcu. Vabljeni!

Sonja Groznik

Lokostrelsko srečanje za člane Društva TIGR zgornje Vipavske doline        Lokostrelsko srečanje za člane Društva TIGR zgornje Vipavske doline

Društvo TIGR Primorske, Goriška c. 17, 5270  Ajdovščina, Slovenija