Priznavanje kulturnega pomena spomenika bazoviškim junakom

Zavod za varstvo kulturne dediščine za FJK je sprožil postopek za priznanje kulturnega pomena spomenika bazoviškim junakom. Predlog za sprožitev omenjenega postopka so 30. decembra 2019 vložili krovni organizaciji slovenske narodne skupnosti v Italiji – Slovenska kulturno-gospodarska zveza in Svet slovenskih organizacij  ter Odbor za proslavo bazoviških junakov pri Narodni in študijski knjižici. Več o tem si lahko preberete na naslednji povezavi. https://www.primorski.eu/trzaska/priznavanje-kulturnega-pomena-spomenika-bazoviskim-junakom-je-v-teku-HI912955

Društvo je bilo ustanovljeno 21. maja 1994 v Postojni. Društvo TIGR Primorske je rodoljubno društvo. Kot pove daljša različica imena, smo člani zavezani negovanju rodoljubnih tradicij, ki slonijo na izročilu TIGR-a. Prizadevamo si za čim večjo ozaveščenost javnosti o pomenu in vlogi antifašizma na Primorskem med obema vojnama in delovanju TIGR-a: o njegovi dejanski vlogi na Primorskem in njegovem prispevku za priključitev Primorske matični domovini.