Proslava v Beltincih

V ponedeljek, 16. 8. 2021, je v Beltincih potekala proslava ob 102.  obletnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. Proslave so se udeležili tudi predstavniki Društva TIGR Primorske.

Nad 20.000 vrlih Prekmurcev se je zbralo iz celega Prekmurja v Beltincih, da izrazi svoje nepopisno veselje in globoko hvaležnost, ker je rešeno iz tisočletnega narodnega suženjstva, rešeno izpod madžarske boljševiške strahovlade! In tako je bilo tudi včeraj, v velikem številu se nas je zbralo na dvorišču Beltinskega gradu in prisluhnili smo županu Marku Viragu ki je imel kratek ampak poučen govor, naj se kaj takega ne ponovi in to ni praznik samo Prekmurja ampak cele Slovenije. Naj zastave zavihrajo na naših domovih . Umetniški program in povezovalec Bostjan Rous sta prireditev v počastitev praznika oblikovala kot se temu spodobi. Zato pa v mojem imenu in imenu DRUŠTVA TIGR PRIMORSKE iskreno čestitamo in želimo vse dobro in tudi v bodoče tako sodelovanje.

Bernarda Dodič, podpredsednica Društva TIGR Primorske.

Proslava v Beltincih           Proslava v Beltincih

Društvo je bilo ustanovljeno 21. maja 1994 v Postojni. Društvo TIGR Primorske je rodoljubno društvo. Kot pove daljša različica imena, smo člani zavezani negovanju rodoljubnih tradicij, ki slonijo na izročilu TIGR-a. Prizadevamo si za čim večjo ozaveščenost javnosti o pomenu in vlogi antifašizma na Primorskem med obema vojnama in delovanju TIGR-a: o njegovi dejanski vlogi na Primorskem in njegovem prispevku za priključitev Primorske matični domovini.