Obisk Vojka Čeligoja

Vojko Čeligoj (dolgoletni član TIGR-a) je 19. julija praznoval 83. rojstni dan. Skupaj z Vesno Tomc Lamut sva potrkali na njegova vrata. Lepo je obiskati tovariša, ki mu je zastal korak, ko ne more več na potep na Snežnik, ki ga je velikokrat obiskal, slikal rožice, a ne trgal, kar je tudi učencem rekel, ko jih je peljal po planinskih poteh, da se jih lahko le gleda in samo slika. Prijetno presenečen naju je objel, iskrice v očeh so zasijale in solzici drobni, kot biserčka, sta stekli po licu. Več kot enourni pogovor, je minil kot bi mignil. Pripovedoval nama je o otroštvu, o mami, kako sta šla obiskat očetov grob na Dolenjsko , kjer je padel kot partizan. Veliko spominov na otroštvo je nanizal v pripoved, ki še ni končana, saj sva mu obljubili, da prideva spet na obisk, tam enkrat pred zimo. "Pridite, ko bomo zelje ribali, bo treba tlačit." Nasmejanu sva mu čestitali za rojstni dan in  tudi v imenu Društva TIGR zaželeli vse najboljše.

Bruna Olenik, vodja OE Postojna

Obisk Vojka Čeligoja

Društvo je bilo ustanovljeno 21. maja 1994 v Postojni. Društvo TIGR Primorske je rodoljubno društvo. Kot pove daljša različica imena, smo člani zavezani negovanju rodoljubnih tradicij, ki slonijo na izročilu TIGR-a. Prizadevamo si za čim večjo ozaveščenost javnosti o pomenu in vlogi antifašizma na Primorskem med obema vojnama in delovanju TIGR-a: o njegovi dejanski vlogi na Primorskem in njegovem prispevku za priključitev Primorske matični domovini.