Bazovica 2021

Vabilo na recital v počastitev 91. obletnice ustrelitve bazoviških junakov

Društvo TIGR Primorske – območna enota slovenska Istra vas vljudno vabi na recital v počastitev 91. obletnice ustrelitve bazoviških junakov Ferda Bidovca, Franja Marušiča, Zvonimirja Miloša in Alojza Valenčiča.  Prireditev bo v ponedeljek, 6. septembra 2021, ob 19. uri v Mali loži v Kopru. Sodelovali bodo: Andrej Jelačin, Rok Matek, Ivana Kodarin Percan, Rok Ličen, Ana Zupan, Andraž Gombač, Nika Gačnik, Maša Stopar, Žanin Čopi, Petra Vidrih in Leonora Trgan. Scenarij in režija: Renata Vidič.

Bazovica 2021

Društvo je bilo ustanovljeno 21. maja 1994 v Postojni. Društvo TIGR Primorske je rodoljubno društvo. Kot pove daljša različica imena, smo člani zavezani negovanju rodoljubnih tradicij, ki slonijo na izročilu TIGR-a. Prizadevamo si za čim večjo ozaveščenost javnosti o pomenu in vlogi antifašizma na Primorskem med obema vojnama in delovanju TIGR-a: o njegovi dejanski vlogi na Primorskem in njegovem prispevku za priključitev Primorske matični domovini.